TEBA

Sahte Pentagon patlaması ABD borsalarını alt üst etti

Dünya

Pentagon'a saldırı düzenlendiği iddiasıyla yayınlanan sahte bir haber yatırımcılar arasında endişeye neden oldu. Yapay zekayla hazırlanan görselle servis edilen sahte haber piyasalarda 500 milyar dolarlık dalgalanmaya yol açtı.

Yapay zekayla hazırlanan sahte haber piyasalarda paniğe yol açtı. Twitter'da mavi tikli bir sahte Bloomberg hesabı "Pentagon 'da patlama oldu" şeklinde bir haber yaydı. Patlamaya ilişkin görseli de yapay zeka ile hazırlayarak servis etti. Bu sahte haber, birçok kaynak tarafından gerçek sanılarak kullanıldı.

Pentagon'un dışında dumanların yükseldiğini gösteren sahte fotoğraf, Rus devlet medya kuruluşu ve diğer hesaplar tarafından bölgede bir patlama meydana geldiği iddialarıyla birlikte paylaşıldı. Olayın gündeme gelmesinin ardından İtfaiye Departmanı durumu yalanlayan bir tweet atmış olsa da zarar çoktan verilmişti.

Sahte haber borsayı düşürdü. 500 milyar dolarlık dalgalanmaya yol açtı. Olayın finansal piyasalara olan etkisi, yatırımcılar arasında endişeye yol açtı ve güven kaybına neden oldu. Fotoğrafın yayılmasıyla ABD borsalarındaki hisse senetleri düşüş gösterdi ancak fotoğrafın bir aldatmaca olduğu ortaya çıktıktan sonra toparlanma hızlı oldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.