TEBA

Rusya'yı kana bulamıştı- Her şeyi itiraf etti

Dünya

Rusya St. Petersburg'da dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada Rus blogger Maksim Fomin öldü, 32 kişi ise yaralandı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, olayın terör eylemi olduğunu, Darya Trepova'nın gözaltına alındığını açıkladı. Trepova, patlayıcı bulunan heykelciği kafeye getirdiğini itiraf etti.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada "Vladlen Tatarskiy" takma ismiyle bilinen Rus blogger Maksim Fomin hayatını kaybederken, 32 kişi de yaralandı. Olayla ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bir terör eylemi olduğunu, soruşturmanın ise devam ettiğini açıkladı.

Peskov, "Elbette, bu bir terör eylemi. Bu terör eyleminin planlaması sürecinde Ukrayna istihbaratının yer aldığına dair bilgiler var. Büyük ihtimal, Fomin'in suikastı ve terör eylemi arkasında Kiev rejimi var." ifadelerini kullandı.

''Suikastın arkasında Ukrayna var''

Başkent Moskova'da Ağustos 2022'de gerçekleşen bombalı saldırıda Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'nın da hayatını kaybettiğini anımsatan Peskov, söz konusu suikastın arkasında da Ukrayna'nın olduğunu belirtti.

Rusya Sağlık Bakanlığı, patlamada yaralanan kişi sayısının 32'ye çıktığını duyurdu. Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında şüpheli Darya Trepova'nın gözaltına alındığı bildirildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı da Trepova'nın ifadesine yönelik görüntü yayınladı. Trepova, içinde patlayıcı bulunan heykelciği kafeye getirdiğini itiraf etti. Trepova'nın, Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemlerine karşı geçen yıl düzenlenen protesto gösterilerine katıldığı belirtiliyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.