TEBA

Rusya'nın müzakere koşulu değişmedi

Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile ilgili müzakerelere açık olduklarını ama yalnızca kendi şartlarına göre müzakere yapacaklarını söyledi. Putin, Ukrayna'nın NATO'ya katılımını hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini yineledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığı Yönetim Kurulu toplantısında konuştu.

"Ukrayna ile müzakereye açığız ama görüşmeler bizim şartlarımızla olur" mesajı verdi. "Ukrayna'da, Avrupa'da, ABD'de Rusya'ya karşı saldırgan olan herkesin anlaması gereken şey budur. Müzakere etmek istiyorlarsa bırakın müzakere etsinler. Bunu sadece çıkarlarımız doğrultusunda yapacağız."

Rus lider, Ukrayna'nın NATO'ya katılmasını hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini de yineledi. “Batılı liderler Ukrayna'nın NATO'ya katılmayacağı konusunda güvence verdi ve bana sürekli şunu söylediler, neden korkuyorsun? Onları şimdi kabul etmeyeceğiz. Şimdi bu, peki ya yarın? Ve yarın ne zaman gelecek? Bir yıl mı, iki yıl mı? Rus devletinin tarihi perspektifi ve stratejik çıkarları açısından 10, 15 yıl sonra bile bu kabul edilemez.”

Putin, Ukrayna'da sahada avantajlı konumda olduklarını öne sürdü. "Evet, özel askeri operasyonlarda da hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz. Sahadaki ve cephedeki mevcut durumu değerlendirdiğimizde inisiyatifin birliklerimizde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz."

Ukrayna'nın uluslararası alanda tanınan topraklarının yüzde 17,5'ini kontrol eden Rusya'nın Devlet Başkanı, "Bizim olandan vazgeçmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Aynı toplantıda konuşan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın tank üretiminin Şubat 2022'den bu yana 5-6 kat, insansız hava aracı üretiminin 16,8 kat, top mermisi üretiminin ise 17,5 kat arttığını söyledi ekledi. "Dış tehditlerle orantılı olarak silahlı kuvvetlerin büyüklüğü bir süre sonra bir buçuk milyon askeri personele çıkarılacak."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.