TEBA

Rusya'dan tahıl koridoru kararı

Dünya

Rusya, tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay uzatılmasını kabul etti.

AFP'de yer alan habere göre, Rusya'dan tahıl koridoruyla ilgili yeni açıklama geldi. Rusya, tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay uzatılmasını kabul etti.

Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda imzalanan ve 18 Mart'ta sona erecek olan tahıl koridoru anlaşması için Rusya'dan tüm dünyaya nefes aldıran bir karar çıktı. Rusya, yürütülen müzakerelerin sonucunda anlaşmanın 60 gün daha uzatılmasını kabul etti.


Dünyanın en büyük tahıl üreticilerinden olan Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın etkisi, bölgeyi aşarak dünyayı gıda krizinin eşiğine getirdi. Savaş nedeniyle Ukrayna tahılının yüklü olduğu gemilerin limanlardan çıkamaması gıda sektörünü derinden etkiledi.


Ancak Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluğunda bir araya gelen iki ülkenin temsilcileri, yürütülen yoğun diplomatik görüşmeler sonucunda Temmuz 2022'de tahıl koridoru anlaşmasını imzaladı. Süresi dolmak üzere olan tahıl koridoru, Kasım 2022'de yapılan anlaşmayla 18 Mart'a uzatılmıştı.


Tüm dünya için hayati önem taşıyan tahıl koridoru anlaşmasının yeniden uzaltılması için Rusya ve Birleşmiş Milletler heyeti bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde yeniden bir araya geldi. Türkiye'nin de katkı sağladığı anlaşma, yapılan toplantının ardından imzalandı. Rusya, tahıl koridorunun 60 gün daha uzatılmasını kabul etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.