TEBA

Rusya'dan 'dost olmayan ülkeler' detayı

Dünya

Rusya, 'St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'na, Rusya’ya dost olmayan ülkelerden gazetecilerin girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Rusya'nın "St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu öncesi Moskova yönetimi dikkat çeken bir karar imza attı. Kremlin'den yapılan açıklamada foruma "Rusya’ya 'dost olmayan ülkeler"den gazetecilerin girişine izin verilmeyeceği duyuruldu.


Voice of America'nın haberine göre, konuya ilişkin açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'dan geldi. Peskov, "Bu kez ekonomik forum için Rusya’ya dost olmayan ülkelerden gazetecilere akreditasyon vermeme kararı alındı. St Petersburg Ekonomik Forumu’na olan ilgi her zaman çok büyüktür. Diğer gazeteciler forumda yer alıp çalışacaklar" ifadelerini kullandı.

St Petersburg’un ev sahipliğinde 1997 yılından bu yana düzenlenen forum ve Rusya’nın Davos’u olarak nitelendiriliyor. Bugüne kadar batılı gazetecilerine foruma katılmasına hiç yasak getirilmemişti. Uluslararası haber ajansları, Moskova bürosunda çalışanlara yetkililer tarafından kendilerine akreditasyonlarının iptal edildiğinin iletildiğini duyurdu.

2000’li yıllarda batılı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği foruma son yıllarda daha çok Çinli ve Arap yatırımcıların katılması dikkat çekiyor. St Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu bu yıl 14-17 Haziran tarihlerinde düzenlenecek.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.