TEBA

Putin'den tahıl açıklaması: Rusya Ukrayna'nın yerini alabilir

Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askıya aldığı Tahıl Koridoru Anlaşması'na dönmek yerine Rusya'nın Ukrayna'nın yerini alabileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askıya aldığı Tahıl Koridoru Anlaşması'na dönmek yerine Rusya'nın Ukrayna'nın yerini alabileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Saint Petersburg'da düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi kapsamında Afrika Birliği Dönem Başkanı Azali Assoumani ve Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Moussa Faki Mahamat ile üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede askıya aldığı Tahıl Koridoru Anlaşması üzerine açıklamalarda bulunan Putin, yeniden anlaşmaya dönmeyeceğinin işaretini verdi. Moskova'nın üç ila dört ay içinde altı Afrika ülkesine ücretsiz tahıl tedarik etmeye hazır olacağını söyleyen Rus lider, tahıl konusunda Rusya'nın, Ukrayna'nın yerini alabileceğini söyledi.

Rusya lideri, "BM aracılığıyla Afrika'ya tahıl tedarik edilmesine özel önem göstereceğiz, ülkemiz tahıl için Ukrayna'nın yerini alabilir" ifadelerini kullandı. Putin, Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somali, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Eritre'ye 25 bin ila 50 bin tonluk tahıl ihracatı yapılabileceğini dile getirdi.

Putin, Batı’nın bir taraftan Afrika’nın gıda güvenliği için endişelendiklerini söyleyip bir yandan da Rusya’nın Afrika ülkelerine karşılıksız olarak tahıl ve gübre göndermesine izin vermemesinin sebebini anlamadığını belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.