TEBA

Pakistan’da felaket üstüne felaket: Kolera salgını görüldü

Dünya

Sel felaketiyle boğuşan Pakistan’da, şimdi de kolera salgını patlak verdi. Kirli suların neden olduğu kolera salgınından etkilenen onlarca çocuklar hayatını kaybetti. Sağlık ve yardım kuruluşları çağrıda bulundu. 

Sel felaketiyle boğuşan Pakistan’da, şimdi de kolera salgını patlak verdi. Kirli suların neden olduğu kolera salgınından etkilenen onlarca çocuklar hayatını kaybetti. Sağlık ve yardım kuruluşları çağrıda bulundu. 

Selden etkilenen ailelerin kirli ve sağlıksız suları içmesi beraberinde kolera salgınını getirdi. Hastaneye kaldırılan çocuklardan bazıları ise hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü, ülkenin “ikinci bir felaket” potansiyeline sahip olduğu konusunda uyardı.

Pakistan'ın selden en fazla etkilenen Sindh eyaletindeki Anne ve Çocuk Sağlığı Hastanesinde her gün 10'dan fazla çocuk ölüyor. Bu ölümlerin büyük nedeni bu yaz ülkenin üçte birini sular altında bırakan yıkıcı sellerden kaynaklanan kirli sularla ilgili.

Onlarca çocuk hastanenin acil servisindeki yataklarda birbirine sıkışık ve sağlıksız koşullarda tedavi görüyor. Çocukların kimisi hastalığından dolayı baygın, kimisi acı içinde ağlıyor kimisinde ise yeteriz beslenmenin belirtileri gözüküyor.

Hastanenin çocuk acil ünitesinden sorumlu doktor Dr. Nazia Urooj, “Sel geldi ve yağmur yağdı. Sonra hastalarımız sel gibi geldi.” dedi.

Öte yandan sağlık sistemi pek iyi olmayan Pakistan’da kolera hastalığı krizi daha da derinleştiriyor. Yardım grupları, uluslararası toplumun şimdi harekete geçmemesi durumunda salgının daha da kötüleşeceği konusunda uyarıyor.

Pakistan'ın kuzeyindeki dağlık bölgelerde rekor muson yağmurlarının ve eriyen buzulların neden olduğu sel, şimdiye kadar yaklaşık 1600 kişinin ölümüne neden olurken yaklaşık 33 milyon kişi etkiledi.

Sel sularının şiddeti evleri yıktı, on binlerce insanı yiyecek veya temiz su almadan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Selden en fazla etkilenen illerden biri olan Sindh'de köylerinde bağlantının kesilmesi ailelerin hasta çocukları için yardım aramasını neredeyse imkansız hale getirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.