TEBA

Ormanda başlayan yangın şehri sardı

Dünya

Arjantin'in Cordoba kentinde dağlık alanda başlayan orman yangını, şehre sıçradı. Kent merkezine doğru ilerleyen yangın korkunç bir manzara ortaya çıkarırken evlerin tahliyesine başlandı.

Güney Amerika'nın en kalabalık ülkelerinden Arjantin korkunç bir yangınla boğuşuyor! Ülkenin orta kesiminde yer alan Cordoba kentinde dağlık alanda başlayan orman yangını, yerleşim yerlerine sıçrayarak adeta şehri ablukaya aldı.

İlgili bakanlıklardan yapılan açıklamada, Punilla Vadisi'nde başlayan orman yangınının kent merkezine doğru ilerlediği ve bazı evlerin önlem olarak boşaltıldığı bildirildi.

İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesine rağmen hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Çevre Bakanlığından yapılan açıklamada ise yangın bölgesine 8 söndürme uçağı ile bir helikopterin sevk edildiği belirtildi. Yangınla mücadeleye ordu mensuplarının da destek verdiği ve alevlerin şiddetine göre tahliye işlemlerinin hızlandırılabileceği bilgisi paylaşıldı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, yangının geniş bir alanda etkili olduğu ve yerleşim yerlerine doğru hızla ilerlediği görülüyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.