TEBA

Ordu kırmızı alarm verdi- Hava sahasına giren uçak düşürüldü

Dünya

Venezuela ordusu, hava sahasına giren bir uçağı telsiz irtibatı kuramayınca 'düşman' olarak işaretleyip düşürdü. Uçağın uyuşturucu ve silah kaçakçılarına ait olduğu aktarıldı. 

Hollanda’ya bağlı ada ülkesi Curaçao'ya gitmek üzere Meksika’nın güneyindeki Cozumel şehrinden kalkan bir uçak, Venezuela hava sahasına girdi. Telsiz irtibatı kurulamayan uçağı Venezuela ordusu 'düşman' olarak işaretledi. Daha sonra düzenlenen saldırıda uçak havada vurularak düşürüldü.

Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri (FANB) komutanı General Domingo Larez Hernandez, uçağın Venezuela hava sahasına giriş yaptıktan sonra radarda kaybolduğunu, tespit edilmemek için konum vericisini ve telsizini kapattığını belirtti.

Hernandez, genelde kaçakçıların iniş yaptığı Kolombiya sınırındaki düzlüklere yönelmesi sonrası düşürüldüğünü belirtti. Uçağın uyuşturucu ve silah kaçakçılarına ait olduğuna ilişkin kanıtlara ulaştıklarını açıklayan Hernandez, vurulan uçakta kaç kişinin olduğuna dair ya da ölü ve yaralı sayısına dair bilgi vermedi.

Venezuela bu yıl hava sahasına yasa dışı giriş yapan 34 uçağı düşürürken, 2012 yılından bu yana Venezuela’nın düşürdüğü uçak sayısı 357’ye yükseldi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.