TEBA

Moskova'da tekrar dronlu saldırı düzenlendi

Dünya

Rusya'nın başkenti Moskova’da pazar gününün ardından bir kez daha dronlu saldırı düzenlendi. Rusya'nın ek önlemler alındığını açıklamasına rağmen, Moskova'nın finans merkezindeki bir bina ikinci kez vuruldu.

Moskova'ya dron saldırılarının ardı arkası kesilmiyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülke genelinde düzenlenen saldırıları önlemek adına ek önlemler alındığını açıklamıştı. Ancak bu açıklamanın hemen ardından başkent Moskova bir dron saldırısına daha uğradı.

Hedef, sadece 48 saat önce başarılı bir saldırının gerçekleştirildiği aynı bina oldu. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, bu sefer binanın 21. katının dış cephesinin zarar gördüğünü söyledi. Saldırıda yaralanan kimsenin olmadığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, saldırıları Ukrayna'nın düzenlediğini söyledi. Vnukovo Havalimanı’nda uçuşlar kısa süreliğine durduruldu.

Savunma Bakanlığı, Moskova'ya gerçekleştirilen saldırılar sırasında 2 dronun hava savunma sistemleri tarafından indirildiğini söyledi. Üçüncü bir dronun ise elektronik sistemler aracılığıyla etkisiz hale getirildikten kontrolünü kaybederek, bir önceki saldırıda hasar gören binaya düştüğünü açıkladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.