TEBA

Miçotakis, tren felaketi sonrası özür diledi: İnsan hatasının arkasına saklanamayız

Dünya

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ülkesinde yaşanan ve 57 kişinin ölümü ile sonuçlanan tren kazasına ilişkin açıklama yaptı. “İnsan hatasının arkasına saklanamayız” diyen Yunan başbakan hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür diledi.

Yunanistan tarihinin en büyük tren felaketini yaşadı. Larissa şehrinin kuzeyinde yer alan Tempi bölgesinde yük treni ile yolcu treni kafa kafaya çarpıştı. Feci olayda 57 kişi hayatını kaybederken ülke çağında protesto gösterileri düzendi. Yunan hükümetine tepki gösteren protestoculara polis müdahalede bulunurken yaşanan felaketin ardından Yunanistan Başbakanı Miçotakis özür açıklaması yaptı.

Sosyal medya hesabından tren felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dileyerek sözlerine başlayan Miçotakis “Yunanistan'da 2023 yılında iki trenin aynı hat üzerinde karşı karşıya gelecek şekilde uzun süre seyir halinde olmasının kimse tarafından fark edilmemesi mümkün değil. İnsan hatasının arkasına saklanamayız. Devletin yanlışlarını cesurca kabul ederek kurbanların ailelerinin yanında yer alması gerekiyor.” dedi.

Demiryollarının ülke genelinde incelenmesi için bir komisyon kuracaklarını belirten Miçotakis, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizdeki demiryollarının ciddi şekilde sorunlu olduğunu biliyoruz. Demiryolları, bize yakışmayan ve değiştirmek istediğimiz Yunanistan’ın en bariz örneğidir. Şahsen bizi inciten ve eksikleri olan Yunanistan’ı değiştirmek için siyasetteyim. Her gün ülkemizi daha iyiye taşımak için çalışıyorum. Bunu çoğu zaman başarsam da bazen de başarısız oluyorum. Ülkemizi geriye çeken eksiklerimizi her geçen gün tamamlarsak ne kadar ilerleyeceğimizi de biliyorum. Hak ettiğimiz Yunanistan için savaşmaya devam edeceğim."

Başbakan Miçotakis ayrıca, demiryolları kontrol sistemlerinin yenilenmesi için Avrupa Birliği’ne (AB) başvuracaklarını da ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.