TEBA

Kremlin'den Putin'e yeni isim önerisi

Dünya

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Kremlin’den Putin’e ilginç bir teklif geldi. “Başkan”  ifadesini Batılı bulan yetkililer Putin’e daha ‘Rus’ bir isim teklifi yaptı. 

Kremlin yetkilileri “Başkan” unvanını Batılı bulmalarından dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’ye yeni önerilerde bulundu. 

Yetkililerin ilk önerisi şu anki 'Başkan' unvanı yerine ülkenin 'Hükümdarı' ifadesinin kullanılması. Liberal Demokrat Parti (LDPR), Putin'in statüsüne ve rolüne daha uygun olduğu için bir Rus unvanı olan Pravitel'in kullanılmasını önerdi. 


The Telegraph'ın haberine göre LDPR, Rus medyasında Putin'in şu anki 'Başkan' unvanının aslında ilk kez 18. yüzyılda ABD'de ortaya çıktığını ve otokratik çağrışımlarına rağmen Pravitel'in kullanılması gerektiğini savundu.


Çar, Pravitel'e benzer bir anlam taşıyabilir, ancak daha yaygın olarak 'imparator' olarak biliniyor. Rusya’da 'Cumhurbaşkanı' terimi ancak Sovyetler Birliği'nin sonlarına doğru, Mihail Gorbaçov'un cumhurbaşkanı olarak tanımlandığı zaman seçildi. O zamandan önce, SSCB liderleri bunun yerine Komünist Parti Başkanı veya Genel Sekreter olarak biliniyordu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.