TEBA

KKTC'den iki devletli bir çözüm mesajı

Dünya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti.


Cumhurbaşkanı Tatar'ın Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanlığında baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "(Kıbrıs'ta) Artık iki devletli bir çözüm olması gerekiyor. Müzakerelerin iki eşit egemen devlet arasında başlatılması gerekiyor. Bu pozisyonumuzu hem KKTC hem de Türkiye olarak her platformda anlatıyoruz. Maraş açılımında rahatsızlık duymaya başladılar. Maraş açılımı çerçevesinde atılan adımlar uluslararası hukuku ihlal etmiyor. Bu durumu yeniymiş gibi anlatmaya çalışıyorlar.” dedi.

“Bölgede Türkiye'yi suçlayan bir sürü toplantı oldu. Bunların hiç birinin Türkiye için hükmü olmadı. Şimdi Türkiye'de gelsin diyorlar.” ifadesini kullanan Çavuşoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Biz gerginlikten yana değil, iş birliğinden yanayız. Yunanistan ihlallere hukuki yanıt veremiyor. 'Türkiye bize saldıracak' diye uluslararası topluma gidip ağlıyor. Haklarımız konusunda kararlılığımız tam."

'Boğazları vuracağız' diyen Yunan Amiral'e de cevap veren Çavuşoğlu, "Geçmişte görev yapmış askerlerin sözlerine cevap vermeye gerek var mı? Eğer geçmişte üst düzey subaysa cesareti varsa o zaman yapardı. Yani boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok. Esas Yunan ve Rum halkı Türkiye'nin gücüyle ilgili ne düşünüyor ona kulak versinler yeter." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.