TEBA

Ermenistan ile Azerbaycan arasında "ateşkes" kararı

Dünya

2.Dağlık Karabağ savaşından bu yana en büyük çatışmaların yaşandığı Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeni bir ateşkes kararı alındı.

2.Dağlık Karabağ savaşından bu yana en büyük çatışmaların yaşandığı Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeni bir ateşkes kararı alındı.

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Grigoryan söz konusu anlaşma ile birlikte çatışmaların durduğunu ve varılan anlaşmanın yazılı değil sözlü olarak ilan edildiğini duyurdu. Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a yönelik protesto ve istifa çağrılarına tepki gösteren Grigoryan, muhalefetin dış güçlerin yönlendirmesiyle hareket ettiğini iddia etti.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında gerginlik yine tavan yaptı. Ermenistan’ın Azerbaycan sınırına yönelik mayın döşemesi sonrasında başlayan çatışmalarda 50 Azerbaycan askeri şehit olurken yüzlerce Ermenistan askeri de hayatını kaybetti.

Tansiyonun yükseldiği bölgeye gözler yeniden çevrilirken Ermenistan’da Başbakan Paşinyan’a yönelik protestolar büyüdü. Protestocular Paşinyan’ı istifaya davet ederek Erivan’da bulunan meclis binası önünde toplandı.

Ermenistan geri adım attı

Ermenistan yaşanan gelişmeler sonrasında geri adım atmak zorunda kaldı. Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Gigoryan, iki ülke arasında çıkan çatışmaların karşılıklı olarak durdurulduğunu açıkladı. Kendi yaptıkları ateşkes ihlallerini görmeyen Grigoryan, Azerbaycan’ın anlaşmaya ummayı beklediklerini ve söz konusu ateşkesin yazılı olarak değil sözlü olarak ilan edildiğini ifade etti.

Ermenistan'da önceki gün yapılan provokasyonun ardından alınan hezimet sonrası Zengezur koridorunun Azerbaycan'e geçmesi Başbakan Nikol Paşinyan'ı zor duruma soktu. Anlaşmanın ardından sokağa dökülen halk, Paşinyan'ı protesto etmek için başkent Erivan'daki parlamento binasının önünde toplandı. Güvenlik güçlerinin önlem almaya çalıştığı bölgede halk, "Hain Nikol", "İstifa" sloganları attı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.