TEBA

Erdoğan, İsrail Devlet Başkanını resmi törenle karşıladı

Dünya

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Devlet Başkanı Herzog'un görüşmesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı Herzog'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Ziyaret, 19 yıl sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde İsrail'den Türkiye'ye ilk ziyaret olması nedeniyle önem arz ediyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkan Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya gitti. Cumhurbaşkanı Herzog ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Esenboğa Havalimanı'na indi. Herzog'u havalimanında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve diğer yetkililer karşıladı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzalayan Herzog, deftere şunları yazdı:

"Büyük vizyoner Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedileştiren bu tarihi mekanı ziyaret etmek farklı bir ayrıcalık.

Bu büyük liderin ilerleme ve barış mirasının bilgeliğini takip ederek ve cesurca iş birliği yolunu seçerek milletlerimiz, inançlarımız, bölgemiz ve dünya için daha güvenli ve daha istikrarlı bir dünya vaadinden elde edilecek birçok gerçeği içtenlikle karşılayalım."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı Herzog'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek heyetler arası görüşmenin ardından Erdoğan ve Herzog ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 9-10 Mart'ta gerçekleşecek ziyaret sırasındaki görüşmelerde, ikili ilişkiler, tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.