TEBA

Erdoğan ile Putin görüştü

Dünya

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. İki Rusya-Ukrayna savaşını ele aldı. Erdoğan, diplomasiye dönülmesi konusunda çağrı yaptı, daha önceki görüşlerini Putin'e bir kez daha aktardı.

Erdoğan ile Putin telefonda bir kez daha görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'in Donbass'a özel harekat emri sonrası ilk teması kurdu.

Sputnik'in haberine göre; Erdoğan, dün olduğu gibi bugün de diplomasi çağrısı yaptı. Erdoğan, Donetsk ve Luhanks kararınına karşı olunduğunu bir kez daha aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise NATO'nun endişelerini gözardı ettiğini söyledi. Güvenlik gerekçelerinden bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de Putin ile telefonda görüşmüştü

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün de Vladimir Putin' ile telefonda bir görüşme gerçekleştirmişti. Erdoğan, diplomasinin sürmesi gerektiğini ifade etmiş, 'Savaş kimseye yarar getirmez' demişti. Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında arabulucu olabileceğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkani Zelenskiy ile de Temas Kurmuştu

Başkan Erdoğan, Afrika ziyareti sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile de telefonda görüşmüştü. Erdoğan, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü

savunduklarını ifade etmişti. Zelenskiy, Erdoğan'a teşekkür etmişti.

 THY Ukrayna'ya gerçekleştirilecek olan tüm uçuşları iptal etti

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan Savaş nedeniyle Türk Hava Yolları, Ukrayna'ya gerçekleştirilecek olan tüm uçuşların iptal edildiğini açıkladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebi ile bugünkü tüm Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir" dedi.

Türk Hava Yolları'nın sitesinde yapılan açıklamada, Ukrayna'da yaşanan gelişmeler sonrası Ukrayna çıkışlı-varışlı bilet alan yolculara değişiklik hakkı tanındığı belirtilerek "Değerli yolcularımız, Ukrayna'da yaşanan güncel gelişmeler nedeniyle, 13 Şubat 2022 ve öncesinde biletlenmiş olup, 13-28 Şubat 2022 (dâhil) tarihleri arasında Ukrayna çıkışlı-varışlı seferlerimize kayıtlı olan yolcularımıza özel değişiklik ve iade hakları tanınmıştır" ifadeleri kaydedildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.