TEBA

Çavuşoğlu: Terörle mücadelede kararlılık NATO'nun yeni stratejisinde yer almalı

Dünya

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terörün her türü ile mücadele edilmesine yönelik kararlılık (NATO'da hazırlanan) yeni stratejik konseptte yer almalıdır." dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terörün her türü ile mücadele edilmesine yönelik kararlılık (NATO'da hazırlanan) yeni stratejik konseptte yer almalıdır." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe çalışma ofisinde bir araya geldi.


Bakan Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda, Romen mevkidaşı Aurescu ile ikili ve Ukrayna dahil bölgesel konuları görüştüklerini kaydederek, "Diplomatik Arşiv İşbirliği Mutabakat Zaptı'nı imzaladık." dedi.

Polonyalı mevkidaşı Rau'yla da ikili ilişkileri ele aldıklarını aktaran bakan Çavuşoğlu, "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’ni kuracağız." ifadelerini kullandı.


Daha sonra 3 Bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, "Terörün her türü ile mücadele edilmesine yönelik kararlılık yeni stratejik konseptte yer almalıdır." dedi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin Çavuşoğlu, “Terör örgütleriyle ilişkileri ve o terör örgütlerine yaptıkları destek. NATO'nun güvenliği ve içindeki dayanışması hepimiz için önemli ve müttefik olmak isteyenler için de önemlidir. Türkiye'nin güvenlik endişelerini anlaması gerekiyor. Bizim niye karşı çıktığımızı herkes biliyor, anlıyor. İki ülkeden beklentilerimizi somut bir şekilde paylaştık. Gayet açık ve net. Umarım İsveç ve Finlandiya mesajlarımızı anlamıştır. Diğer üye ülkelerin de Türkiye'nin endişelerini teşvik etmesi gerekiyor. Biz her zaman diyalogdan yanayız ve bunları da sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Çavuşoğlu, "Biz Yunanistan’ın Makedonya’ya yaptığı gibi bir ülkenin isminin değişmesini de istemiyoruz. Talebimiz gayet meşru. Teröre desteği kesmeleri gerekiyor. Savunma sanayi kısıtlamalarını da kaldırmaları gerekiyor." açıklamasını yaptı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.