TEBA

ABD polisi, siyahi çocuğu öldürdü

Dünya

ABD'de havalı tabancayla soygun yapan 14 yaşındaki siyahi bir çocuk, yakalanmasına rağmen polis tarafından vurularak öldürüldü. Havalı tabancayı ateşli silah sandığı için çocuğu vurduğunu söyleyen polis, idari izne çıkarıldı.

ABD’nin Colorado eyaletinde bir mağazada soygun yapıldığı ihbarı alan polisler kısa sürede olay yerine ulaştı. Bu sırada mağaza soyan 14 yaşındaki siyahi çocuk, polisleri görünce bölgeden hızla kaçmaya başladı.

James Snapp isimli polis, kısa süreli kovalamacanın ardından çocuğu yere düşürdükten sonra üzerine atladı. Polisin vücut kamerasına yansıyan görüntülerde yerdeki çocuğun “Dur, lütfen. Beni yakaladın” ifadeleriyle teslim olduğu görüldü.

Kısa süre sonra bölgeye gelen diğer polis Roch Gruszeczka ise, “Silah, silah, bırak şu silahı. Seni vuracağım” dediği duyuluyor. Saniyeler sonra bir el silah sesi duyuluyor ve çocuğun acı içinde bağırdığı görülüyor. Polisler hemen sağlık görevlilerine haber verirken, biri çocuğa kalp masajı yapmaya başlıyor. Polis Gruszeczka’nın, "Benimle kal dostum, uyanık kal" dediği duyuluyor.

1 Haziran’da yaşanan olayda, 14 yaşındaki çocuk olay yerine gelen ambulansla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Adı “Jor'Dell Richardson” olarak açıklanan çocuğun ölümü üzerine soruşturma başlatıldı. Çocuğa ateş eden polis Gruszeczka ise ücretli idari izne çıkarıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.