TEBA

ABD: Irak-Türkiye boru hattının açılması için ilgili taraflarla çalışmaya devam edeceğiz

Dünya

ABD, Irak ve Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) arasında geçen hafta gerçekleşen "yapıcı diyaloğu" memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

ABD, Irak ve Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) arasında geçen hafta gerçekleşen "yapıcı diyaloğu" memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki taraf arasında Irak anayasasına uygun şekilde çözüm bekleyen meselelerin çözüme kavuşturulmasını amaçlayan yapıcı diyalogdan memnun oldukları bildirildi.

ABD'nin, memurların maaşlarını alabilmelerine yardımcı olma ve ekonomik büyümeyi teşvik etme amacıyla Irak merkezi hükümetinin IKBY'ye "ek fon sağlama kararından" memnun olduğu ifade edilen açıklamada, "Irak-Türkiye boru hattının mümkün olan en kısa sürede yeniden açılması için ilgili tüm taraflarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz." ifadesine yer verildi.

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, 14 Eylül’de Bağdat’ta Başbakan Muhammed Şiya Sudani, Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ve bazı siyasi liderlerle bütçe sorununu görüşmüştü.

Irak merkezi hükümeti de 17 Eylül'de IKBY'ye 3 aylık memur maaşlarını borç olarak ödeme kararı almıştı.

AA

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.