TEBA

ABD'de otopark felaketi: Ölü ve yaralı var

Dünya

ABD'nin Manhattan bölgesinde yerel saatle 16:00’da bir otoparkın çökmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği 5 kişinin kişinin de yaralandığı öğrenildi.

BBC’de yer alan habere göre 4 katlı yapıda ilk çökme ikinci katta meydana geldi. New York İtfaiye Departmanı’ndan bir yetkili (FDNY), ekiplerin binanın içinde arama faaliyetleri yürüttüğü sırada çökmenin hala devam ettiğini belirtti.

New York İtfaiye Departmanı (FDNY) tarafından yapılan ilk açıklamada, 57 Ann caddesinde yer alan çok katlı otoparkın sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı çöktüğü duyuruldu.

Yerel saatle 16:00'da meydana gelen çökme sonrası içeride çok sayıda kişinin mahsur kaldığı öğrenilirken çevredeki binalar boşaltıldı, bölgeye çok sayıda itfaiye aracı yönlendirildi.

Çökme anına şahit olan görgü tanıkları olayı depreme benzeterek "Çok büyük bir gürültü duyduk ve ardından hepimizi tahliye ettiler" ifadelerini kullandılar.

Yan binada çalışan ancak adını vermek istemeyen 22 yaşındaki bir kişi de binanın bir anda çöktüğünü söyledi.

New York İtfaiye Departmanı’ndan (FDNY) John Esposito, itfaiye ekiplerinin arama faaliyetlerini yürüttüğü sırada binanın çökmeye devam ettiğini belirtti. Kurtarma operasyonunun itfaiyeciler için "son derece tehlikeli" olduğunu vurguladı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken olay yerine gelen Belediye Başkanı Eric Adams, otoparktaki bir kişinin çökme anında hayatını kaybettiğini, yaralanan 5 kişiden 4'ünün hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Belediye Başkanı Adams arama kurtarma çalışmalarında insansız hava araçları ve robot bir köpek kullanıldığını belirterek, "Gerekli teknolojiyi kullanarak, binanın içinde neler olup bittiğine dair net bir görüş elde edebiliyoruz. İçeride başka kurban olup olmadığını görmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.