TEBA
2022-04-21 11:14:00

3’üncüsü mü geliyor?

Abdulkadir Hacıoğlu

21 Nisan 2022, 11:14

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın, 3. Dünya Savaş’ına dönüşmesinden dünya kaygılandı. Hatta ne 1. ne 2. Dünya Savaşı’na ne uzaktan ne de yakından katılan ülkeleri bile korkuttu.

2 Vladimir yüzünden dünya yok olacak sanki. İlki 70 yaşındaki karateci güçlü Vladimir 2’incisi ise soytarı Volodimir (Vladimir’in çakması gibi bir şey) arasındaki anlaşmazlık ve ardından çıkan savaş herkesin aklında “3’üncüsü mü geliyor?” sorusunu beraberinde getirdi.

İşin içine ABD ve NATO karşınca dünyada artık “Dünya Savaşı Savaşı’na doğru gidiyor” korkusu daha da ciddileşti.

ABD ile Rusya arasında 1962 yılında yaşanan nükleer savaş tehditleri üzerinden tam 60 yıl geçmesinin ardından yine aynı tehditlerin ortaya çıkması özellikle 2 dünya savaşına ev sahipliği yapan Avrupa kıtasını endişelendirdi.

2 yıl süren Covid-19 korkusunu daha yeni atlatmaya başlayan dünya artık daha büyük bir tehlike ile yüzleşiyor.

Bizler ne düşünüyoruz?

Avrupa’da fiyatı 130 bin dolardan başlayan sığınaklar inşa edilmeye başlandı. Korku dünyayı sararken 50 yıldan fazladır çeşitli savaşlara sahne olan Irak’ta ise ne hükümet kuruldu ne de istikrar sağlandı.

Siyasi taraflar arasındaki pastayı paylaşmak anlaşmazlığı devam ederken, bir anda art arda gelen zamlar vatandaşı çileden çıkardı.

İşte o anda yani her şeye zam gelince Iraklılar dünyayı tehdit eden bir savaşın farkına vardı ve Avrupa kıtasında bir savaş olduğunu öğrendi.

Iraklıların büyük bir kısmı bence Ukrayna savaşından, yağa gelen zamdan ve sosyal medyada gördükleri sarı – mavi bayraklı “İ support Ukraine” çerçeveli yazılı profil fotoğrafların sayesinde haberdar oldu.

Birçoğu “Savaş ordaysa neden zam bize geliyor?” sorusunu sorarken, az kimsenin aklına “Onlar üretiyor biz tüketiyoruz” cevabı geldi. Özellikle erkeklerin büyük bir kısmı ise “Ukraynalı kadınlar” geliyor diye heyecanlandı ve sosyal medyada yüzlerce “BOŞ” paylaşımlar paylaşıldı. (Zaten paylaşımların çoğu öyle).

“Ukraynalı kızlar Irak’a sığınacak” ve “Ukraynalı kadınlar Iraklılarla evlenmek istiyor” gibi paylaşımlar gördük. 

Ulan, dünya 3. Dünya Savaşı eşiğinde, dünyanın öbür ucundaki ülkeler korkudan altına ediyor, sen yağın ve kadıların ya da “Yağlı kadınların” derdindesin.

Peki 3’üncüsü geliyor mu?

İkinci Dünya Savaşı’nın perdesini kapatan, ABD’nin Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı nükleer bomba dünyayı çok korkuttu.

Birkaç dakika içerisinde yaklaşık 250 bin insanın ölümüne yol açan bu nükleer saldırı büyük bir şoka yol açsa da bu güçlü silaha sahip olmak için dünyadaki güçlü ülkeleri bir yarışa girdi.

İkinci Dünya Savaşı’nı kaybedenler bundan bir ders alırken, kazanalarsa daha fazla zafer peşinde koşarak zafer sarhoşu oldular.

Dünyada ABD, İngiltere, Rusya, Çin, Fransa, Hindistan, İsrail, Kuzey Kore ve Pakistan gibi nükleer silaha sahip ülkeler bulunurken, hepsinin elinde dünyayı yok edecek toplam 13 binden fazla nükleer silahı var.

Dünyayı yok edebilecek bir savaşı başlatmak kimsenin yararında olmayacak. Tehditler var ama bence hiçbiri kendi ülkesi ve dünyayı yok etmeye hazır değildir.

Bu yüzden bunu söylemek istiyorum ne 3’üncü Dünya Savaşı “Şimdilik” başlayacak ne de Ukraynalı kadınlar gelecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.